My z Moštěnky

Jsme tu pro všechny zralé a aktivní lidi z mikroregionu, kteří stále touží po vzdělávání, duchovním rozvoji, cestování a poznávání nových zajímavostí.

Cílíme na čtyři základní oblasti. Které to jsou?

  • Digitální vzdělávání ve spolupráci s organizací Moudrá sovička
  • Cestování po Olomouckém kraji
  • Přednášková činnost a besedy
  • Pořádání Senior sympozia

Přidejte se k nám a nebudete litovat!

Adventní setkání

V úterý 29. 11. odpoledne se v Domě zahrádkářů v Beňově konalo adventní setkání Sítě pomoci Moštěnka. Zúčastnila se jej přibližně čtyřicítka obyvatel mikroregionu. Mezi nimi hlavně mladší senioři, senior lídři, starostové a kontaktní pracovníci, kteří se Sítí pomoci aktivně spolupracují.

Setkání s fyzioterapeutkou

V úterý 19. 4. 2022 dopoledne proběhla v Domě pro seniory Bochoř přednáška na téma „Jak mít své tělo pod kontrolou a žít život bez bolestí pohybového aparátu.“

Akci vedla zkušená fyzioterapeutka s 20letou praxí magistra Lenka Fasnerová, propagátorka cvičení metodou Fit Pain Free a zakladatelka Centra Pohybu v Olomouci. Více informací o přednášce si můžete přečíst zde.

Semináře na téma Nepodceňujte prevenci

Seminář s názvem Nepodceňujte prevenci proběhl v pátek 18. 2. 2022 v komunitním centru v prostorách fary v Domaželicích. Posluchači se dozvěděli, jaké jsou rizikové faktory nádorových onemocnění, co obnáší moderní léčba a vyšetření moderními zobrazovacími metodami. Byli také seznámeni s pacientskými organizacemi a různými formami pomoci nemocným.

Další seminář na stejné téma se uskutečnil v úterý 22. 2. 2022 od 14:00 hodin v Komunitním centru Moštěnka v Bochoři.

Senioři z Moštěnky si dali dostaveníčko na zámku v Dřevohosticích

Zhruba stovka seniorů z obcí mikroregionu Moštěnka se v úterý 14. září sjela na zámek do Dřevohostic, kde se pro ně uskutečnilo vůbec první Senior sympozium. Na programu byly besedy, přednášky i zdravotní poradna.

Více informací o akci si můžete přečíst zde.

Webinář Jak životní etapy ovlivňují náš svět financí

Ve středu 21. 4. 2021 se prostřednictvím aplikace Zoom uskutečnil webinář o finanční gramotnosti. Tentokrát na téma Jak životní etapy ovlivňují náš svět financí.

Webinář Společné vzdělávání ve finanční gramotnosti

V pondělí 29. 3. 2021 proběhl prostřednictvím aplikace Zoom webinář na téma Společné vzdělávání ve finanční gramotnosti. Více informací si můžete přečíst zde.

Webinář Jak snížit míru stresu

Ve středu 17. 3. 2021 proběhl od 16:00 do 18:00 hodin webinář na téma Jak snížit míru stresu pod vedením zkušené lektorky a krizové interventky Kristýny Farkašové. Více informací zde.

Magazín Povzbuzení

Elektronický časopis Povzbuzení, určený především pro seniory, vychází každý týden v době nařízených opatření v souvislosti s výskytem koronaviru v České republice. Představuje součást projektu Senioři v krajích, který je iniciován Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR. Najdete v něm řadu zajímavých témat a tipů na volnočasové aktivity.

Odkaz na aktuální vydání zde.

Archiv všech čísel volně ke stažení https://seniorivkrajich.mpsv.cz/soubory-ke-stazeni/

Senior sympozium mikroregionu Moštěnka

V průběhu roku 2021 chystáme na zámku v Dřevohosticích Senior sympozium mikroregionu Moštěnka. Můžete se těšit především na přednášky se zdravotní, právní a duchovní tématikou. Na programu bude také prezentace neziskových organizací se sociálním zaměřením.

Křížem krážem Austrálií

V pondělí 21. 9. se v Bochoři konala „australská projekce“ rodiny Márových.

Rodinný tým Márových chce především vlastním příkladem ukázat, jak si lze i se zdravotním hendikepem splnit svá přání.

Jak se nebát mluvit na veřejnosti

Zejména novinky ze sociální sféry v mikroregionu Moštěnka a program jarního seniorského sympozia v Dřevohosticích zajímaly kontaktní pracovníky z projektu Síť pomoci Moštěnka, kteří se setkali ve středu 16. září ve Staré Vsi.

Odpolední posezení završila přednáška Marie Šulákové o tom, jak se nebát mluvit na veřejnosti a jak nám v životě pomáhá laskavost. Podrobnosti ze setkání si můžete přečíst zde.

Rozvoj komunikačních schopností

Jak se nebát „promluvit“? Co říci lidem, aby to dávalo smysl? 26. února v Komunitním centru Bochoř hodnotili kontaktní pracovníci projekt Komunitní sociální práce pro Moštěnku a poslechli si přednášku o komunikačních dovednostech. Více informací si můžete přečíst zde.

Jak pomoci svému tělu, aby lépe pracovalo a nebolelo

Jak si pomoci od bolesti hlavy, krční páteře či zad radil ve středu 11. února v Beňově chiropraktik Vinci Lászlo. Přednášky se zúčastnilo více než 60 zájemců z celého mikroregionu. Více zde.

Zdravá střeva aneb co nevíte o střevech?

O zdravých střevech a o všem, co s jejich zdravím souvisí, promluvila na zámku v Dřevohosticích 8. ledna farmaceutka a homeopatka Irina Kaplijová. Souhrn nejzajímavějších informací z přednášky najdete zde.

Obrázek k aktualitě Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Osamělí senioři si v případě nouze mohou přivolat rychlou první pomoc. Zvládnou to snadno s pomocí asistenční služby Anděl na drátě, která funguje po celé České republice. Na setkání pečujících, které se konalo v úterý 23. dubna v obci Čechy,...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Obrázek k aktualitě Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Hendikepovaným, vozíčkářům a seniorům usnadní život nová služba CharityTaxi, kterou 1. března uvedla do provozu Charita Přerov. Převoz v autě speciálně upraveném pro přepravu na mechanickém nebo elektrickém vozíku nabízí charita nejen obyvatelům...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Logo Síť pomoci Moštěnka

2024 © DSO mikroregionu Moštěnka