Neformální péče

Jde o péči, kdy někdo z rodiny pečuje o jiného člena, který je nemocný a neschopný se o sebe v danou chvíli postarat.

Nejčastěji příbuzní zůstávají s někým, kdo je dlouhodobě nemocný. Chtějí mu poskytnout péči v domácím prostředí, aby nemusel do pobytové služby a mohl dožít doma. To ale přináší mnoho složitých situací. Pečovatelé potřebují informace, jak se o nemocného starat, jaká je pro něj vhodná výživa, jak s ním fyzicky nakládat například při polohování, atd. V neposlední řadě je také velmi důležité, aby pečovatelé mysleli sami na sebe a nevyčerpali své síly.

Síť pomoci Moštěnka chce poskytnout celkovou oporu. Uspořádat například setkávání pečovatelů či vzdělávací kurzy, které se zaměří na jednotlivé potřeby nemocných i na potřeby pečujících.

Pečujete o osobu s demencí?

Mohl by se Vám hodit odkaz, kde se dozvíte více informací:

doprovazeni-demenci.cz

Péče o sebe jako předpoklad péče o druhé

Ve čtvrtek 6. 10. 2022 se v konferenční místnosti Domu pro seniory v Bochoři uskutečnilo setkání skupiny pečujících, tentokrát na téma Péče o sebe jako předpoklad péče o druhé. Více o náplni sezení si můžete přečíst v aktualitách.

Hospicová minikonference

Ve čtvrtek 26. 5. 2022 proběhla na Zámku v Dřevohosticích Hospicová minikonference s podtitulem Nebojme se a pojďme o tom mluvit!

Odborníci z oblasti hospicové péče přednášeli o čtyřech tématech. Kromě základních informací to byla odlehčovací služba, psychosociální pomoc v hospicové péči a domácí pečování pohledem geriatra. Více o konferenci si můžete přečíst zde.

Setkání skupiny pečujících na téma Domácí doprovázení Alzheimerovou demencí

V úterý 29. 3. 2022 se v Bochoři a v Dřevohosticích uskutečnila setkání pečujících na téma Domácí doprovázení Alzheimerovou demencí.
Akcí provázela Mgr. Taťána Kročová, která posluchačům předala své letité zkušenosti ze zahraničí, kde působila nejdříve jako pečovatelka v domácnosti, později jako odborná poradkyně v péči o osoby s Alzheimerovou demencí.

Setkání skupiny pečujících na téma Odpuštění

Ve čtvrtek 25. 11. 2021 a v úterý 30. 11. 2021 proběhla na Zámku v Dřevohosticích a v budově Komunitního centra v Bochoři setkání skupiny pečujících na téma Odpuštění.

Setkání skupiny pečujících

V úterý 21.9. 2021 dopoledne se v Komunitním centru v Bochoři sešla skupina pečujících, další setkání se konalo ve čtvrtek 23. 9. 2021 odpoledne na zámku v Dřevohosticích.

Jak pečovat doma

Z důvodu mimořádných vládních opatření se plánovaná přednáška ruší. Děkujeme za pochopení.

Setkání skupiny neformálně pečujících

V úterý 14. ledna proběhla v Komunitním centru přednáška paní magistry Jany Landsmannové na téma Základní vhled do sociálních služeb nejen pro neformálně pečující.

Obrázek k aktualitě Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Osamělí senioři si v případě nouze mohou přivolat rychlou první pomoc. Zvládnou to snadno s pomocí asistenční služby Anděl na drátě, která funguje po celé České republice. Na setkání pečujících, které se konalo v úterý 23. dubna v obci Čechy,...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Obrázek k aktualitě Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Hendikepovaným, vozíčkářům a seniorům usnadní život nová služba CharityTaxi, kterou 1. března uvedla do provozu Charita Přerov. Převoz v autě speciálně upraveném pro přepravu na mechanickém nebo elektrickém vozíku nabízí charita nejen obyvatelům...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Logo Síť pomoci Moštěnka

2024 © DSO mikroregionu Moštěnka