Katalog sociálních služeb » Společnost Mana, o. p. s. – Centrum psychosociální rehabilitace (sociální rehabilitace)

Společnost Mana, o. p. s. – Centrum psychosociální rehabilitace (sociální rehabilitace)

Adresa

Dolní náměstí 51, 779 00 Olomouc

Působnost

Olomoucký kraj

Telefon

608 025 699

E-mail

Kontaktní osoba

Mgr. Kristýna Jurášová - ředitelka sociálních služeb

Web


Forma služby

ambulantní

Cílové skupiny

Cílovou skupinou služby jsou lidé se závažným duševním onemocněním z okruhu psychóz, především schizofrenie a afektivních poruch. Klienti služby musí být v odborné lékařské péči a musí být v remisi (stabilizovaném zdravotním stavu).

Kapacita

20 klientů denně

Provozní doba

9:00 – 15:00 hodin (po, út, čt, pá), 13:00 – 17:00 hodin (st)

Bezbariérový příst.

NE

S úhradou

NE

Další nabízené aktivity

Další informace

Mana, o.p.s. je společnost, která se dlouhodobě věnuje péči a podpoře osob s vážným duševním onemocněním v Olomouckém kraji.

Služby sociální rehabilitace jsou poskytovány ambulantní formou a jsou bezplatné. Cílovou skupinou služby jsou lidé se závažným duševním onemocněním z okruhu psychóz, především schizofrenie a afektivních poruch. Klienti služby musí být v odborné lékařské péči, podmínkou využívání služby je stabilizovaný zdravotní stav, remise. Službu mohou kontaktovat i rodinní příslušníci a další blízké osoby.

Náplní služby je poskytování činností sociální rehabilitace lidem se závažným duševním onemocněním. Dlouhodobým cílem je dosažení jejich samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti. O to je usilováno rozvojem jejich specifických schopností a dovedností, posilováním návyků a nácvikem běžných, pro samostatný život nezbytných činností alternativním způsobem. Služba sociální rehabilitace se snaží v maximální možné míře využívat schopnosti, potenciál a kompetence klientů.

zpět
Obrázek k aktualitě Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Osamělí senioři si v případě nouze mohou přivolat rychlou první pomoc. Zvládnou to snadno s pomocí asistenční služby Anděl na drátě, která funguje po celé České republice. Na setkání pečujících, které se konalo v úterý 23. dubna v obci Čechy,...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Obrázek k aktualitě Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Hendikepovaným, vozíčkářům a seniorům usnadní život nová služba CharityTaxi, kterou 1. března uvedla do provozu Charita Přerov. Převoz v autě speciálně upraveném pro přepravu na mechanickém nebo elektrickém vozíku nabízí charita nejen obyvatelům...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Logo Síť pomoci Moštěnka

2024 © DSO mikroregionu Moštěnka