Katalog sociálních služeb » Poradna pro občanství/Občanská a lidská práva – Terénní programy

Poradna pro občanství/Občanská a lidská práva – Terénní programy

Adresa

Wellnerova 1215/1, Olomouc 779 00

Působnost

Olomoucký kraj

Telefon

773 154 568

E-mail

Kontaktní osoba

Mgr. Nicol Homolková

Web


Forma služby

terénní

Cílové skupiny

Kapacita

50 jednotlivců

Provozní doba

terénní forma (pondělí – pátek 8-17 hod.)

Bezbariérový příst.

ANO

S úhradou

NE

Další nabízené aktivity

• pracovně výchovná činnost s dospělými – nácvik kompetencí pro samostatné jednání s pronajímateli, zaměstnavateli, při jednání na úřadech, školách, školských zařízeních apod., • pomoc při hledání zaměstnání, podpora při řešení problémů nezaměstnanosti, • doprovázení – doprovázení při jednání na úřadech, s poskytovateli energií (plynárna, elektrárna), k lékaři apod., • podpora v pravidelných návštěvách lékaře • pomoc při řešení exekucí, plánování v případě zadlužení – např. pomoc s vyřízením splátkového kalendáře, jednání s věřiteli atd. • pomoc při řešení konfliktů a konfliktních situací • právní poradenství směřující k ochraně oprávněných zájmů – právní poradenství zejména v oblasti dluhů, exekuce, bydlení, pracovněprávních vztahů, sociálních dávek, diskriminace, • kontakt na organizace, které poskytují jiné sociální služby, • zprostředkování kontaktu na navazující služby.

Další informace

Poradna pro občanství/Občanská a lidská práva (dále jen „PPO“) je spolkem založeným skupinou právníků a sociálních pracovníků v roce 1999.

Posláním služby terénní programy je posilovat samostatnou odpovědnost uživatelů služby za vlastní sociální situaci, minimalizovat dopady vyplývající z rizikového způsobu života a hájit práva a oprávněné zájmy uživatelů služby. Při poskytování služby se klade důraz na poskytování služby v přirozeném prostředí uživatelů a na komplexnost služby s ohledem na individuální přístup v poradenství. Poslání služby má za cíl podporovat sociální integraci a přispívat tak k větší soudržnosti společnosti.

Cílem sociální služby je přispět ke zlepšení integrace klientů do společnosti posílením jejich důstojnosti, sebevědomí a soběstačnosti jako šancí k tomu, aby se stali rovnými členy společnosti a případné další problémy již řešily vlastními zdroji.

zpět
Obrázek k aktualitě Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Osamělí senioři si v případě nouze mohou přivolat rychlou první pomoc. Zvládnou to snadno s pomocí asistenční služby Anděl na drátě, která funguje po celé České republice. Na setkání pečujících, které se konalo v úterý 23. dubna v obci Čechy,...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Obrázek k aktualitě Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Hendikepovaným, vozíčkářům a seniorům usnadní život nová služba CharityTaxi, kterou 1. března uvedla do provozu Charita Přerov. Převoz v autě speciálně upraveném pro přepravu na mechanickém nebo elektrickém vozíku nabízí charita nejen obyvatelům...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Logo Síť pomoci Moštěnka

2024 © DSO mikroregionu Moštěnka