Katalog sociálních služeb » Oblastní unie neslyšících Olomouc z. s. – Tlumočnická služba

Oblastní unie neslyšících Olomouc z. s. – Tlumočnická služba

Adresa

Jungmannova 972/25, 779 00 Olomouc

Působnost

Olomoucký kraj

Telefon

777 959 722

E-mail

Kontaktní osoba

Mgr. Jana Menšová - sociální pracovnice, tlumočnice

Web


Forma služby

ambulantní, terénní

Cílové skupiny

osoby se sluchovým postižením (osoby neslyšící, nedoslýchavé, ohluchlé, osoby s kochleárním implantátem)

Kapacita

denní kapacita ambulantní formy: 1, denní kapacita terénní formy: 4

Provozní doba

po – pá 8:00 – 16:00 hodin, ostatní čas dle dohody

Bezbariérový příst.

ANO

S úhradou

NE

Další nabízené aktivity

Další informace

OUN Olomouc je nestátní nezisková organizace, jejímž posláním je poskytnutí pomoci a podpory všem osobám se sluchovým postižením. Poskytuje sociální služby pro osoby se sluchovým postižením (registrované dle zákona 108/2006 Sb.), pořádá kurzy znakového jazyka pro veřejnost akreditované MŠMT a MPSV, provozuje kavárnu s neslyšící obsluhou, nabízí pronájem místností pro jiné organizace poskytující vzdělávání. V rámci spolkové činnosti organizuje vzdělávací, sportovní a kulturní akce.

Osobám se sluchovým postižením (osoby neslyšící, nedoslýchavé, ohluchlé, osoby s kochleárním implantátem) nabízí tlumočnickou službu při vyřizování osobních záležitostí (např. tlumočení u lékaře, na úřadech, v bance, na magistrátu, u právníka, u finančního poradce, na policii, u pracovního pohovoru, svatebního obřadu, telefonického hovoru, tlumočení textů atd.). Klienti si mohou vybrat z těchto typů komunikace: český znakový jazyk, znakovaná čeština, zřetelná artikulace (vizualizace mluvené řeči), psaná forma mluvené řeči.

Posláním je zprostředkovat komunikaci a poskytnout pomoc při komunikaci osobám se sluchovým postižením tak, aby tyto osoby měly zajištěný přístup k informacím a zdrojům společnosti, a aby nedocházelo k jejich sociálnímu vyloučení.

Cílem služby je dosažení oboustranného porozumění v komunikaci v běžných sociálních situacích, kdy se osoba se sluchovým postižením stává aktivním komunikačním partnerem.

zpět
Obrázek k aktualitě Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Osamělí senioři si v případě nouze mohou přivolat rychlou první pomoc. Zvládnou to snadno s pomocí asistenční služby Anděl na drátě, která funguje po celé České republice. Na setkání pečujících, které se konalo v úterý 23. dubna v obci Čechy,...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Obrázek k aktualitě Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Hendikepovaným, vozíčkářům a seniorům usnadní život nová služba CharityTaxi, kterou 1. března uvedla do provozu Charita Přerov. Převoz v autě speciálně upraveném pro přepravu na mechanickém nebo elektrickém vozíku nabízí charita nejen obyvatelům...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Logo Síť pomoci Moštěnka

2024 © DSO mikroregionu Moštěnka