Katalog sociálních služeb » Armáda spásy v České republice, z. s. – Azylový dům pro matky s dětmi

Armáda spásy v České republice, z. s. – Azylový dům pro matky s dětmi

Adresa

9. května 2481/107, 750 02 Přerov

Působnost

Přerov

Telefon

737 215 416

E-mail

Kontaktní osoba

Mgr. Pavel Šíma - ředitel

Web


Forma služby

pobytová

Cílové skupiny

Služba je poskytována zletilým ženám s nezaopatřenými dětmi do 18 let (v případě nezaopatřenosti do 26 let) a těhotným ženám v nepříznivé sociální situaci, spojené se ztrátou bydlení, které chtějí svou situaci aktivně řešit a jsou nezávislé na fyzické pomoci druhých.

Kapacita

24 uživatelek

Provozní doba

nepřetržitý provoz

Bezbariérový příst.

ANO

S úhradou

ANO

Další nabízené aktivity

volnočasové aktivity

Další informace

Armáda spásy, jako mezinárodní hnutí, je součástí všeobecné křesťanské církve. Jejím posláním je kázat evangelium, dobrou zprávu o Ježíši Kristu, a v jeho jménu naplňovat lidské potřeby bez jakékoliv diskriminace. Cílem Armády spásy je zejména zajišťovat, organizovat a provádět křesťansky zaměřenou pastorační a sociální péči všem potřebným a sociálně vyloučeným.

Posláním Azylového domu Armády spásy pro matky s dětmi v Přerově na ul. 9. května je překlenutí nepříznivé sociální situace spojené se ztrátou bydlení. Prostřednictvím nabízené podpory a poradenství pracuje na zlepšení nepříznivé sociální situace zejména v oblasti získání bydlení, vedení domácností, výchovy dětí. Cílem je získání dovedností, které napomáhají zvládat nároky spojené se sociálním fungováním ve společnosti. Služba je určená těhotným ženám a matkám (příp. zákonným zástupcům) s nezaopatřenými dětmi do 18 let (v případě nezaopatřenosti do 26 let), které chtějí svou situaci aktivně řešit.

Cíle:

  • stabilizace sociální situace uživatelek,
  • osamostatnění uživatelek – nezávislost na sociální službě.
zpět
Obrázek k aktualitě Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Osamělí senioři si v případě nouze mohou přivolat rychlou první pomoc. Zvládnou to snadno s pomocí asistenční služby Anděl na drátě, která funguje po celé České republice. Na setkání pečujících, které se konalo v úterý 23. dubna v obci Čechy,...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Obrázek k aktualitě Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Hendikepovaným, vozíčkářům a seniorům usnadní život nová služba CharityTaxi, kterou 1. března uvedla do provozu Charita Přerov. Převoz v autě speciálně upraveném pro přepravu na mechanickém nebo elektrickém vozíku nabízí charita nejen obyvatelům...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Logo Síť pomoci Moštěnka

2024 © DSO mikroregionu Moštěnka