Katalog sociálních služeb » Duševní zdraví, o. p. s. – Klub denního stacionáře – Sociální rehabilitace

Duševní zdraví, o. p. s. – Klub denního stacionáře – Sociální rehabilitace

Adresa

nám. Přerovského povstání 1, 750 02 Přerov

Působnost

Telefon

777 929 218

E-mail

Kontaktní osoba

Bc. Barbora Plchotová

Web


Forma služby

ambulantní a terénní

Cílové skupiny

Službu mohou využívat osoby s chronickým duševním onemocněním z okruhu psychóz (zejména schizofrenie, těžké deprese) ve věku od 16 do 80 let, které podstoupily psychiatrickou léčbu v jakémkoliv psychiatrickém zařízení v ČR, nebo se podrobují ambulantní psychiatrické léčbě, a které chtějí řešit svou stávající nepříznivou sociální situaci. Služba není určena pro osoby v akutní fázi psychického onemocnění, které vyžadují hospitalizaci nebo pobyt v pobytovém zařízení s celodenní péčí.

Kapacita

Okamžitá kapacita: ambulantní forma: 12 uživatelů služby (skupinová kapacita vzhledem ke skupinovým aktivizačním činnostem), terénní forma: 3 uživatelé služby. Celková kapacita pro ambulantní formu služby: 65 uživatelů, pro terénní formu služby: 60 uživatelů.

Provozní doba

7:30 - 16:00

Bezbariérový příst.

S úhradou

NE

Další nabízené aktivity

Další informace

Duševní zdraví, o. p. s. je od roku 2009 poskytovatelem sociální služby – sociální rehabilitace. Službu poskytuje v ambulatní i terénní formě. Posláním služby je podporovat osoby s chronickým duševním onemocněním tak, aby mohly vést plnohodnotný život podle svých představ – zejména podporou nezávislosti a samostatnosti ve zvládání každodenních činností, podporou žádoucích změn, k nimž došlo v důsledku léčby, posílením osobních kompetencí a schopností.

Cíle:

  • Začleňování do běžného života včetně pracovního uplatnění.
  • Zajištění sociálních kontaktů.
  • Rozvoj specifických schopností a dovedností prostřednictvím aktivizačních činností.
  • Destigmatizace osob se zkušeností s duševním onemocněním

Cílem péče je předejít zhoršení zdravotního stavu s nutností hospitalizace, zvládání krizových situací, které běžný život přináší. Výsledkem péče by mělo být zlepšení kvality života pacienta i jeho okolí.

 

zpět
Obrázek k aktualitě Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Osamělí senioři si v případě nouze mohou přivolat rychlou první pomoc. Zvládnou to snadno s pomocí asistenční služby Anděl na drátě, která funguje po celé České republice. Na setkání pečujících, které se konalo v úterý 23. dubna v obci Čechy,...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Obrázek k aktualitě Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Hendikepovaným, vozíčkářům a seniorům usnadní život nová služba CharityTaxi, kterou 1. března uvedla do provozu Charita Přerov. Převoz v autě speciálně upraveném pro přepravu na mechanickém nebo elektrickém vozíku nabízí charita nejen obyvatelům...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Logo Síť pomoci Moštěnka

2024 © DSO mikroregionu Moštěnka