Aktuality » 28. 10. 2023

Zkušená sestra radila, jak správně používat kompenzační pomůcky

Na kompenzační pomůcky se zaměřilo poslední letošní setkání neformálně pečujících osob, která organizuje MAS Partnerství Moštěnka. Uskutečnilo se v úterý 24. října v obci Čechy a zúčastnilo se ho 30 osob. Zkušená zdravotní sestra Lenka Sekalová jim vysvětlila, jaké kompenzační pomůcky zvolit i jak je správně používat.

Lenka Sekalová se problematikou kompenzačních pomůcek zabývá více jak 20 let. Účastníkům představila základní typy kompenzačních pomůcek a předvedla instruktáž, jak je správně využít. Přivezla s sebou také pomůcky k vyzkoušení, aby se o jejich používání pouze nemluvilo. Účastníci si mohli „osahat“ několik typů chodítek, dva invalidní vozíky, sedačky do vany, nástavec na wc a další drobné vychytávky, které budou užitečné při péči. Od zdravotnice obdrželi také tištěné materiály se základními informacemi o kompenzačních pomůckách. Přednášku završila zajímavá diskuze.

Specifická pomoc, kterou MAS pečujícím osobám nabízí, je jednou z aktivit projektu „Komunitní práce v MAS-Partnerství Moštěnka I“, s nímž místní akční skupina uspěla v Operačním programu Zaměstnanost Plus. V roce 2023 se rozšířila na celé území MAS.

Kontakt pro bližší informace: Mgr. Jana Landsmannová, 730 590 004, kancelar@mostenka.cz

Obrázek k aktualitě Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Osamělí senioři si v případě nouze mohou přivolat rychlou první pomoc. Zvládnou to snadno s pomocí asistenční služby Anděl na drátě, která funguje po celé České republice. Na setkání pečujících, které se konalo v úterý 23. dubna v obci Čechy,...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Obrázek k aktualitě Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Hendikepovaným, vozíčkářům a seniorům usnadní život nová služba CharityTaxi, kterou 1. března uvedla do provozu Charita Přerov. Převoz v autě speciálně upraveném pro přepravu na mechanickém nebo elektrickém vozíku nabízí charita nejen obyvatelům...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Logo Síť pomoci Moštěnka

2024 © DSO mikroregionu Moštěnka