Aktuality » 03. 05. 2023

Nežij životem druhých, zaměř pozornost na ten svůj, apeloval Rosťa Václavek na semináři v Bochoři

Na zdravé dýchání se tentokrát zaměřil seminář z cyklu Prevence zdraví, jehož organizátorem je MAS Partnerství Moštěnka. Do ozdravných a funkčních dechových technik zasvětil zájemce z regionu certifikovaný instruktor dýchání a autor projektu 5 PILÍŘŮ ZDRAVÍ Rosťa Václavek. Seminář se uskutečnil v sobotu 22. dubna v Bochoři. Přednášková místnost byla plná do posledního místa.

V sedmihodinovém kurzu se Rosťa Václavek zaměřil nejen na teorii, ale i na praxi, během níž přítomné naučil tři jednoduchá dechová cvičení, která mohou zlepšit duševní i tělesné zdraví. Vysvětlil, že ozdravné dechové techniky Buteyko pomáhají astmatikům, alergikům a lidem, kteří mají problémy s dušností, pohovořil rovněž o funkčních dechových technikách vhodných pro sportovce a aktivní lidi. Přítomní si měli možnost na základě měření tzv. kontrolní pauzy ověřit, jak funkční je jejich dech, dozvěděli se, jak zdravě dýchat při pohybu, jak s pomocí dechových technik snížit stres či jak trvale udržovat v těle energii, aby se kvalitně spalo i vstávalo a bylo dobře po celý den.

Ve svém povídání přiblížil svůj životní příběh, kdy si sám prošel zásadní změnou. „Už několik let se zabývám prací s tělem, myslí a funkčním dýcháním nosem a čerpám z jejich vzájemných souvislostí. Vše důležité jsem shrnul v projektu 5 PILÍŘŮ ZDRAVÍ,“ řekl. Václavek vyvinul dechový systém ROS-dýchání, jehož součástí jsou i dechové fúze. Jednotlivé techniky přibližuje ve volně dostupných videích, která lze nalézt například prostřednictvím webových stránek https://5pz.cz/rosta/. Je rovněž instruktorem otužování, jež považuje za jeden ze způsobů, jak si zlepšit stav zdraví, mysli a jak se naučit žít přítomným okamžikem. „Nežij životem druhých, zaměř pozornost na ten svůj,“ je jeden z jeho sloganů.

Z nadšených reakcí přítomných bylo po skončení semináře zřejmé, že také Rosťa Václavek byl skvělou volbou při výběru přednášejících do cyklu besed zaměřených na prevenci.

Kontakt pro bližší informace: Mgr. Jana Landsmannová, 730 590 004, kancelar@mostenka.cz

Obrázek k aktualitě Pohybový program pro moderní způsob života

Pohybový program pro moderní způsob života

PERMANENTO – Cvičení pro každý den Pohybový program pro moderní způsob života V úterý 15. 10. 2024 v odpoledních hodinách se uskutečnila přednáška s fyzioterapeutkou Mgr. Lenkou Fasnerovou na téma PERMANENTO – Cvičení pro každý den. Ve...

22. 10. 2024 přečíst celou aktualitu »

Obrázek k aktualitě Co dělat, aby nás tělo nebolelo, radil chiropraktik Vinci Lászlo

Co dělat, aby nás tělo nebolelo, radil chiropraktik Vinci Lászlo

Aby klouby nebolely Co dělat, aby nás tělo nebolelo, radil chiropraktik Vinci Lászlo Jak si jednoduše pomoci od bolesti hlavy, krční páteře či zad radil v úterý 8. října v Žeranovicích chiropraktik Vincenc Lászlo. Vincenc Lászlo se specializuje na „opravy“...

22. 10. 2024 přečíst celou aktualitu »

Logo Síť pomoci Moštěnka

2024 © DSO mikroregionu Moštěnka