Aktuality » 22. 09. 2022

Ohlédnutí za létem

Přívesnické tábory v Moštěnce hlásily opět plno! Příště jich bude víc

Celkem 18 přívesnických táborů na pěti místech po dobu tří letních sezón uspořádal mikroregion Moštěnka. Pomáhá tak už od roku 2020 v období prázdnin zaměstnaným rodičům s péčí o děti. Zatímco oni jsou v práci, jejich ratolesti se zabaví, něco nového se naučí, tráví léto s kamarády a na čerstvém vzduchu. Co si přát více?

Každý turnus měl kapacitu pro 25 dětí ve věku od šesti do 14 let

„Tábory se uskutečnily v pěti obcích mikroregionu, konkrétně v Beňově, Dřevohosticích, Křtomili, Staré Vsi a v Bochoři.  Zájem o ně byl enormní a ve většině obcí nebyl problém kapacitu naplnit,“ uvedla koordinátorka projektu Eliška Frydrychová.

Organizaci táborů mají na starosti školy, spolky či přímo obce

Turnusy bývají tematicky zaměřené, letos to bylo například na čáry a kouzla, na poznávání zajímavostí v Česku, někde si zahráli na indiány či na pravěk, některé tábory měly všeobecné zaměření. Nechyběl na nich sport, výtvarné, rukodělné i badatelské činnosti. Děti často chodily na výlety do přírody, učily se o ekologii, hrály celotáborové hry, užily si i zábavnou výuku angličtiny. „Ve Křtomili navíc působil animátor, který vytvářel speciální program orientovaný na poznávání zemí světa,“ doplnila Eliška Frydrychová.

V následujících letech se pořádání táborů ujme MAS. Mělo by jich být i víc

Oblíbené přívesnické tábory pro děti zaměstnaných rodičů podporovala až dosud MAS – Partnerství Moštěnka. Od roku 2020 do roku 2022 zprostředkovala pořadatelům z Operačního programu Zaměstnanost přibližně milion korun. V následujících letech by se měly komunitní vesnické tábory konat ve větším rozsahu a přímo pod hlavičkou MAS.

Místní akční skupina (MAS) – Partnerství Moštěnka, o.p.s., pomáhá starostům, spolkům, školám, podnikatelům, zemědělcům a dalším aktérům na území 51 obcí Zlínského a Olomouckého kraje získávat finanční podporu z EU a národních programů. Ve spolupráci s nimi usiluje o zlepšení kvality života obyvatel na venkově a životního prostředí. Společnost vznikla v roce 2005 jako místní partnerství podnikatelů, obcí a neziskových organizací.

Marie Machačová

PR manažerka

Kontakt pro další informace:

Eliška Frydrychová

731 109 352

kancelar@mostenka.cz

Obrázek k aktualitě Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Osamělí senioři si v případě nouze mohou přivolat rychlou první pomoc. Zvládnou to snadno s pomocí asistenční služby Anděl na drátě, která funguje po celé České republice. Na setkání pečujících, které se konalo v úterý 23. dubna v obci Čechy,...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Obrázek k aktualitě Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Hendikepovaným, vozíčkářům a seniorům usnadní život nová služba CharityTaxi, kterou 1. března uvedla do provozu Charita Přerov. Převoz v autě speciálně upraveném pro přepravu na mechanickém nebo elektrickém vozíku nabízí charita nejen obyvatelům...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Logo Síť pomoci Moštěnka

2024 © DSO mikroregionu Moštěnka