Ubytování pro seniory v mikroregionu Moštěnka

Díky častým dotazům na malometrážní ubytování pro seniory na území mikroregionu Moštěnka Vám přinášíme článek o Domu pro seniory Bochoř, který jako jediný z území nabízí ubytování osobám bez podmínky trvalého bydliště v obci.

Bochoř nabízí ubytování soběstačným seniorům a invalidním důchodcům

Obec Bochoř nabízí občanům a lidem z okolí ubytování v Domě pro seniory. Žádost o přidělení bytu si mohou podat zájemci v důchodovém věku či invalidní důchodci, vždy je však podmínkou soběstačnost nájemníka, neboť zde není k dispozici pečovatelská služba.

„Pro úplně imobilní, případně neorientované osoby vyžadující stálou péči toto ubytování není.  Nájemníci také musí akceptovat pravidla pro společné ubytování s ostatními osobami,“ uvedla jednu z důležitých podmínek Anna Koláčková, která je správcovou domu.

Nábytek musíte mít vlastní

V Domě pro seniory se nachází 20 malometrážních bytů. Celý dům je bezbariérový. Byt má vždy jednu místnost s kuchyňským koutem, chodbu a koupelnu se sprchovým koutem a WC. Byty nejsou vybaveny nábytkem, ten si každý žadatel pořizuje sám. Mají výměru v rozmezí od cca 20 do 32 m².

O vaření se postará školní kuchyně

Přímo v domě se nachází školní kuchyně, kde si mohou nájemníci objednat obědy. Vaří se v pracovní dny, cena oběda činí 70 Kč. „Má zde také ordinaci praktický lékař. Nedaleko je obchod a pošta. Naproti domu je autobusová zastávka,“ vyjmenovává další výhody Anna Koláčková.

Jak si o ubytování požádat?

Zájemce o ubytování si může podat žádost o přidělení obecního bytu, která je volně ke stažení na stránkách Obce Bochoř. Rovněž lze osobně navštívit přímo kancelář v Domu pro seniory, kde ochotně pomohou žádost vyplnit a poskytnou i doplňující informace. Žádosti posuzuje bytová komise, která sestavuje chronologicky řazený seznam žadatelů. Při sestavování pořadníku budou mít přednost žadatelé s rodinnými vazbami k obci Bochoř. Komise má také právo navrhnout starostovi nezařazení žadatele do pořadníku.

Jste v exekuci?

Žadatelé o byt, s nimiž je vedeno insolvenční řízení, exekuce nebo mají schválené oddlužení, jsou o této skutečnosti povinni informovat v okamžiku podání žádosti.

Další podmínky

Nájemní smlouvy na bydlení v Domě pro seniory jsou sjednávány na dobu určitou, pro nové nájemníky vždy na období maximálně jednoho kalendářního roku. Lze však sjednat i první nájemní smlouvu na tři měsíce. Smlouvy se pak prodlužují dodatkem, většinou na dobu jednoho roku.

Kontakt pro bližší informace:

Anna Koláčková: mobil: 739 069 940, e-mail: kol.anna@seznam.cz

Jana Landsmannová: mobil: 730 590 004, e-mail: jana.landsmannova@mostenka.cz

Obrázek k aktualitě Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Osamělí senioři si v případě nouze mohou přivolat rychlou první pomoc. Zvládnou to snadno s pomocí asistenční služby Anděl na drátě, která funguje po celé České republice. Na setkání pečujících, které se konalo v úterý 23. dubna v obci Čechy,...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Obrázek k aktualitě Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Hendikepovaným, vozíčkářům a seniorům usnadní život nová služba CharityTaxi, kterou 1. března uvedla do provozu Charita Přerov. Převoz v autě speciálně upraveném pro přepravu na mechanickém nebo elektrickém vozíku nabízí charita nejen obyvatelům...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Logo Síť pomoci Moštěnka

2024 © DSO mikroregionu Moštěnka