Aktuality » 25. 02. 2021

Přerovské centrum pomáhá klientům se závažným duševním onemocněním

Předejít nutnosti hospitalizace z důvodu zhoršení zdravotního stavu je hlavním cílem přerovského Centra duševního zdraví, které už třetím rokem funguje v prostorách Psychosociálního centra v objektu MENS.

Centrum představuje službu pro klienty trpící závažným duševním onemocněním. Je založena na terénní práci zdravotně-sociálního týmu, který tvoří klinický psycholog, psychiatr, sociální pracovníci, psychiatrické sestry a peer konzultant (osoba, která má sama zkušenost s duševním onemocněním a pomáhá klienty motivovat). „Terén“ v tomto případě představuje přirozené prostředí klienta, jeho domov, rodinu a komunitu. Péče je hrazena ze zdravotního pojištění. Důležitý je především individuální přístup, podpora samostatnosti a zvládání obtížných situací každodenního života.

Tým pomáhá klientům začlenit se do společnosti a žít plnohodnotný život. Součástí služby je i podpora rodiny klienta a poskytnutí informací o nemoci.

Vznik center duševního zdraví je jedním ze základních pilířů reformy psychiatrické péče, jež si klade za cíl posunout péči o duševně nemocné v České republice na úroveň běžně dostupnou v západních státech. Podle průzkumů prožije v Česku duševní onemocnění každý rok jedna z pěti osob, což je alarmující počet, který ukazuje, jak je kvalita psychiatrické péče důležitá.

Kontakt:

Tel.: 583 035 220, e-mail: tym@cdzprerov.cz

Více informací o reformě psychiatrické péče najdete na stránkách www.reformapsychiatrie.cz

Obrázek k aktualitě Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Osamělí senioři si v případě nouze mohou přivolat rychlou první pomoc. Zvládnou to snadno s pomocí asistenční služby Anděl na drátě, která funguje po celé České republice. Na setkání pečujících, které se konalo v úterý 23. dubna v obci Čechy,...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Obrázek k aktualitě Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Hendikepovaným, vozíčkářům a seniorům usnadní život nová služba CharityTaxi, kterou 1. března uvedla do provozu Charita Přerov. Převoz v autě speciálně upraveném pro přepravu na mechanickém nebo elektrickém vozíku nabízí charita nejen obyvatelům...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Logo Síť pomoci Moštěnka

2024 © DSO mikroregionu Moštěnka