Aktuality » 18. 02. 2021

Terénní odlehčovací služba Strom života

Strom života pomáhá s domácí péčí o vážně a nevyléčitelně nemocné

Za vážně a nevyléčitelně nemocnými docházejí do jejich domovů a podporují je v činnostech spojených s každodenní péčí o sebe sama. Řeč je o asistentech terénní odlehčovací služby Strom života, jež umožňuje rodinám pečovat o své blízké v domácím prostředí. Služba je součástí komplexní nabídky Mobilního hospice Strom života, který působí zejména na území Moravskoslezského, Zlínského i Olomouckého kraje.

Pro koho je služba?

Terénní odlehčovací služba podporuje osoby se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení. Asistenti pomáhají jednak uživateli, o kterého je pečováno v domácím prostředí, jednak pečujícím osobám zvládnout psychicky i fyzicky náročnou situaci.

Můžete zůstat doma

Služba umožňuje i těžce nemocným lidem zůstat v domácím prostředí. Jejich blízkým poskytuje praktickou pomoc a čas na odpočinek. Pečující si v době, kdy jej zastoupí profesionální pracovník, může vyřídit potřebné náležitosti nebo si odpočinout a načerpat nové síly. Péče o nemocného člověka je většinou natolik náročná, že pomoc zkušeného pracovníka v sociálních službách představuje pro rodinu jedinou možnost, jak situaci zvládnout.

Individuální přístup

Rozsah a podoba asistence je individuální a platí vždy to, na čem se pečující osoba, sociální pracovník odlehčovací služby a uživatel dohodnou. Výhodou terénní odlehčovací služby je, že uživatel zůstává součástí místního společenství a s ohledem na věk a konkrétní potřeby je zapojen do běžného života v kruhu rodiny a přátel, obklopen věcmi, které má rád a na které je zvyklý.

Mobilní hospic rozšíří služby

Mobilní hospic Stromu života má v plánu rozšířit tým odlehčovací služby o další pracovníky, aby mohl pokrýt co největší poptávku ze strany pečujících, a i nadále poskytoval co nejkvalitnější a nejkomplexnější služby. Kromě terénní odlehčovací služby nabízí Mobilní hospic Strom života také mobilní hospicovou paliativní péči pro nevyléčitelně nemocné v terminálním stádiu nemoci a odborné sociální poradenství.

Kontakt v případě potřeby terénní odlehčovací služby:

Mgr. Aneta Badžgoňová

Tel.: 604 144 504, e-mail: odlehcovaci@zivotastrom.cz

Více informací najdete na webových stránkách www.zivotastrom.cz a na facebooku facebook.com/zivotastrom

Obrázek k aktualitě Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Osamělí senioři si v případě nouze mohou přivolat rychlou první pomoc. Zvládnou to snadno s pomocí asistenční služby Anděl na drátě, která funguje po celé České republice. Na setkání pečujících, které se konalo v úterý 23. dubna v obci Čechy,...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Obrázek k aktualitě Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Hendikepovaným, vozíčkářům a seniorům usnadní život nová služba CharityTaxi, kterou 1. března uvedla do provozu Charita Přerov. Převoz v autě speciálně upraveném pro přepravu na mechanickém nebo elektrickém vozíku nabízí charita nejen obyvatelům...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Logo Síť pomoci Moštěnka

2024 © DSO mikroregionu Moštěnka