Aktuality » 04. 02. 2021

Webinář Jak se s dětmi doma nenudit

Jak se s dětmi doma nenudit poradil maminkám webinář

Také už vám docházejí nápady na to, jak doma smysluplně zabavit své děti v době coronavirové pandemie? Co dělat pro to, aby celé dny neproseděly u počítačů, u televize, aby nezlobily, ale také se hýbaly? Několik tipů na zábavu s dětmi ve věku od tří do šesti let vybrala pro účastníky online webináře Jak se s dětmi doma nenudit studentka pedagogické fakulty a vedoucí Mateřského centra Bochoř Lenka Bláhová.

Webinář uspořádala ve čtvrtek 4. února Síť pomoci Moštěnka. Mezi třinácti účastníky převažovaly maminky. Lenka Bláhová se během hodiny zaměřila na pracovní i výtvarné činnosti, také na grafomotorická cvičení.

Při pracovních činnostech používala lektorka všechno, s čím si děti běžně hrají – kostky, stavebnice, korálky, panenky apod., k tomu pak přidala pár tipů, jak tyto aktivity inovovat, aby děti hra stále bavila. „Do pracovních činností patří dovednosti – mačkání, trhání, stříhání a lepení,“ připomněla. Ve výtvarných aktivitách představila recept na výrobu domácí plastelíny a hmoty papírmašé, vyjmenovala i několik námětů, co lze z těchto materiálů vytvářet. „Bylo skvělé, že nápady vycházely z toho, co má běžná rodina doma k dispozici (luštěniny, brambory, papír aj.),“ ocenila organizátorka webináře Jana Landsmannová, která prý sama některé tipy také se svým synem vyzkouší. Lenka Bláhová završila setkání souborem grafomotorických cvičení, která jsou pro děti v předškolním věku nezbytná. „V rámci přípravy na školní docházku musejí zvládat například správný úchop,“ zaznělo. Lektorka doporučila zájemcům i webové stránky pinterest.com a predskolaci.cz, kde mohou nalézt další inspiraci.

 

Obrázek k aktualitě Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Sociální pracovnice představila užitečného pomocníka pro osamělé seniory

Osamělí senioři si v případě nouze mohou přivolat rychlou první pomoc. Zvládnou to snadno s pomocí asistenční služby Anděl na drátě, která funguje po celé České republice. Na setkání pečujících, které se konalo v úterý 23. dubna v obci Čechy,...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Obrázek k aktualitě Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Handicapovaní mohou pro přepravu využít CharityTaxi. Zaveze je, kam budou chtí

Hendikepovaným, vozíčkářům a seniorům usnadní život nová služba CharityTaxi, kterou 1. března uvedla do provozu Charita Přerov. Převoz v autě speciálně upraveném pro přepravu na mechanickém nebo elektrickém vozíku nabízí charita nejen obyvatelům...

26. 04. 2024 přečíst celou aktualitu »

Logo Síť pomoci Moštěnka

2024 © DSO mikroregionu Moštěnka